De mest almindelige spørgsmål

Har du en anden? Kontakt nu!

Ja det är det. Till skillnad från en vattenmjukgörare tillsätter Aquabion inte natrium i vattnet. Det tar inte heller bort de naturligt förekommande mineralerna som finns i hårt vatten och som är bra för vår kost. Vattnet är fortfarande helt säkert för hela familjen att dricka.

Storleken på hushållenheterna är: S15 är 120 mm lång och är bäst för hem som använder 1 badrum i taget. S20 är 180 mm lång och är bäst för bostäder som använder 2-4 badrum samtidigt

Om du har rengjort den gamla kalkstenen från din vattenkokare, så är det du har nu mjuk kalk som oftast bara kommer att borsta av och inte fortsätter att byggas upp. Om du inte är otålig och tar vattenkokaren efter att den just har kokt och häll ut vattnet. Detta får vattenresten att bilda ånga, och sedan sker hård skalning. Ledsen för det, det är bara vetenskap i handling. Fortsätt, ge det en gång! Detta visar dig att dina kalkproblem är över

Du bör ha den installerad på samma gång, eftersom det kommer att hålla kostnaderna nere för dig, det tar vanligtvis bara 1-2 timmar att installera.

Hårt vatten lämnar hårt kalk och därmed namnet – hårt vatten. Hårt vatten har också ett antal andra effekter:

  • Kalkskalning av värmeelement (ökade värmekostnader)
  • Stoppar bildandet av tvålstänger
  • Rengöring tar längre tid och involverar aggressiva kemikalier

Aldrig överdimensionerade eftersom detta kommer att minska prestanda. För inhemska applikationer bäst följer denna regel. Om du använder ett badrum i taget, installera S15. Om två till fyra samtidigt installerar S20.

Vi har tittat på andra vattenmjukgörare och relaterade produkter och vi stöter inte på en oberoende testrapport som du kan se eller ladda ner. Vår lösning har bevisats för att förhindra kalkstensuppbyggnad och du kan undvika de oberoende testresultaten för att bevisa det, som finns på testresultatsidorna och artikelsidorna.

Aquabion är en vattenbalsam. I konditioneringsprocessen reagerar zink i Aquabion-systemet med kalk i vattnet för att bilda en icke-stickform av kalk som kallas Aragonite. Genom att ändra kalkformen förhindras upp till 98% av kalkbildning.

ja! Aquabion har visat sig stoppa effekterna av hårt vatten och förhindra kalk. Ja! Aquabion har visat sig stoppa effekterna av hårt vatten och förhindra kalk.

Nej, enheterna har testats noggrant och kommer bara att minska ugghastigheten om en mindre version har testats än vi rekommenderade. Men överdimensionera aldrig enheterna eftersom det minskar prestandan. Besök Vilken storlek Aquabion behöver jag?

Enkelt uttryckt reagerar zinken med skalan. Nu har skalan reagerat kommer den inte att reagera igen. Ladda ner våra oberoende testrapporter för att visa att det fungerar. Eller så kan du läsa mer om hur vår saltfria mjukgörare fungerar.

Nej, Aquabion skyddar inga produkter som använder ånga

Koi är mycket känsliga för zink. Så vi rekommenderar att du inte lägger ditt damm med behandlat vatten. Som människa kan du säkert dricka upp till 5 ppm. Koi klarar bara 0,005 ppm!

Nej, de är väldigt enkla att installera och de enda reglerna är; installera i rör (t.ex. koppar) av metall och installera jordningskabeln och remmarna som ingår i förpackningen.

Enheten ska installeras direkt efter stoppkranen så att hela huset är skyddat. Det är absolut nödvändigt att dricka vattnet.

Detta beror på att när vattnet torkar på ytan blir den mjuka kalken synlig. MEN det kommer att rengöras nu med en snabb torka av trasan.

Detta beror på att Zink smakar trevligt och att du fortfarande har de fördelaktiga mineralerna från ditt vatten.

Ja, du får bara ett mycket tunt lager av mjuk kalk som kontinuerligt byts ut. Duschhuvuden kan behöva en snabb borste en eller två gånger om året.

Ja, Aquabion kommer att minska kalkstensuppbyggnaden, och den gamla kalkstenen blir långsamt eroderad av den mjuka kalkstenen. Tidsskalan beror på hur ditt vatten värms upp.

Det finns inga rörliga delar att gå fel. Zinket går bara långsamt ut, så vi rekommenderar att du byter var sjätte år för att säkerställa att du bibehåller skyddet. Ersättningen är mycket snabb och rakt fram och tar vanligtvis bara 30 minuter. Produkten har emellertid en 5-årsgaranti för sinnesfrid.

Potentiellt. Så länge det är nere till kalksten kommer det att bli bättre, beroende på vattnet. Jag undrade om du har någon information om de temperaturer som systemet är effektivt för. Aquabion’s är effektiva i alla vattentemperaturer MEN har INGEN effekt vid någon ångtemperatur. Detta beror på att reaktionen mellan kalcium och zink vänds när ångan genereras.

Din lokala rörmokare kan snabbt göra det. Observera bara att jordsatsen måste användas. Det finns inga undantag från denna regel