De vanligaste frågorna

Har du en annan? Kom i kontakt nu

Ja det är det. Till skillnad från en vattenmjukgörare tillsätter Aquabion inte natrium i vattnet. Det tar inte heller bort de naturligt förekommande mineralerna som finns i vattnet. Vattnet är fortfarande helt säkert för hela familjen att dricka.

Storleken på hushållenheterna är: S15 är 120 mm lång och är bäst för hem som använder 1 badrum i taget. S20 är 180 mm lång och är bäst för bostäder som använder 2-4 badrum samtidigt

Om du har rengjort den gamla kalkstenen från din vattenkokare, så är det att du nu har mjuk kalk som oftast bara borstas av och inte fortsätter att byggas upp. Om du tar vattenkokaren efter att den just har kokat och häller ut vattnet. Så kommer ångan göra så att det skalas bort.

Du bör ha den installerad på samma gång, eftersom det kommer att hålla kostnaderna nere för dig, det tar vanligtvis bara 1-2 timmar att installera.

Hårt vatten lämnar hårt kalk och därmed namnet – hårt vatten. Hårt vatten har också ett antal andra effekter:

  • Kalkskalning av värmeelement (ökade värmekostnader)
  • Stoppar bildandet av tvålstänger
  • Rengöring tar längre tid och involverar aggressiva kemikalier

Aldrig överdimensionerade eftersom detta kommer att minska prestanda. För inhemska applikationer bäst följer denna regel. Om du använder ett badrum i taget, installera S15. Om två till fyra samtidigt installerar S20.

Vi har tittat på andra vattenmjukgörare och relaterade produkter. Vår lösning har bevisats sig att effektivt förhindra kalkstensuppbyggnad. Jämfört med andra vattenmjukrörare som finns tillgängliga. 

Aquabion är en vattenbalsam. I konditioneringsprocessen reagerar zink i Aquabion-systemet med kalk i vattnet för att bilda en icke-stickform av kalk som kallas Aragonite. Genom att ändra kalkformen förhindras upp till 98% av kalkbildning.

ja! Aquabion har visat sig stoppa effekterna av hårt vatten och förhindra kalk. 

Nej, enheterna har testats noggrant och kommer bara att minska uthastigheten om en mindre version har testats än den vi rekommenderade. Men överdimensionera aldrig enheterna eftersom det minskar prestandan. 

Enkelt uttryckt reagerar zinken med skalan. När skalan reagerat kommer den inte att reagera igen. Ladda ner våra testrapporter för att se att det fungerar. Eller så kan du läsa mer om hur vår saltfria mjukgörare fungerar.

Nej, Aquabion skyddar inga produkter som använder ånga

Koi är mycket känsliga för zink. Så vi rekommenderar att du inte lägger ditt damm med behandlat vatten. Som människa kan du säkert dricka upp till 5 ppm. Koi klarar bara 0,005 ppm!

Nej, de är väldigt enkla att installera och de enda reglerna är; installera i rör (t.ex. koppar) av metall och installera jordningskabeln och remmarna som ingår i förpackningen.

Enheten ska installeras direkt efter stoppkranen så att hela huset är skyddat. Detta är absolut nödvändigt för att dricka vattnet.

Detta beror på att när vattnet torkar på ytan blir den mjuka kalken synlig. Det kan enkelt rengöras med en disktrasa.

Detta beror på att Zink smakar trevligt och att du fortfarande har de fördelaktiga mineralerna från ditt vatten.

Ja, du får bara ett mycket tunt lager av mjuk kalk som kontinuerligt byts ut. Duschhuvuden kan behöva borstars rent en eller två gånger om året.

Ja, Aquabion kommer att minska kalkstensuppbyggnaden, och den gamla kalkstenen blir långsamt eroderad av den mjuka kalkstenen. Tidsskalan beror på hur ditt vatten värms upp.

Det finns inga rörliga delar att gå fel. Zinket går bara långsamt ut, så vi rekommenderar att du byter var sjätte år för att säkerställa att du bibehåller skyddet. Ersättningen är mycket snabb och rakt fram och tar vanligtvis bara 30 minuter. Produkten har emellertid en 5-årsgaranti för sinnesfrid.

Potentiellt. Så länge det är nere till kalksten kommer det att bli bättre, beroende på vattnet. 

Din lokala rörmokare kan snabbt göra det. Observera bara att jordsatsen måste användas. Det finns inga undantag från denna regel

Aquabion’s är effektiva i alla vattentemperaturer men har ingen effekt vid någon ångtemperatur. Detta beror på att reaktionen mellan kalcium och zink vänds när ångan genereras.